boek nu direct uw vakantie

Omgeving

De Zuidkust van Schouwen-Duiveland is verstild. Hier is de natuur nog de baas. Steurshoeve ligt bijna direct aan het water, verscholen in een windluwe, boomrijke hoek tussen het strandje van Burghsluis en de Plompetoren. Hier vind je het open landschap van de polders, maar ook eeuwenoude inlagen en karrevelden. Plan een route door het Nationaal Park Oosterschelde, het grootste en natste nationaal park van Nederland. Daar gaat een wereld van getij, wind en vooral veel water voor je open. Kom, beleef de ruige Zeeuwse natuur. Deze natuur raakt aan al je zintuigen.

Verken de omgeving

Een omgeving die zo afwisselend is, verdient het om verkend te worden. In Nationaal Park Oosterschelde is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Onder water ontdek je een prachtige, kleurrijke wereld. Achter de dijken vind je talloze herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden. Natuurlijk is Schouwen-Duiveland meer dan natuur. Struin door de historische straten van Zierikzee of trakteer jezelf op Zeeuwse oesters bij een restaurant in de ‘Westhoek’. Dit is de toeristische westkust van Schouwen-Duiveland met de plaatsen Renesse, Haamstede en Westenschouwen. Hier vind je een uitgebreid duingebied dat gedeeltelijk beplant is met naaldhout. Maak een wandeling door het rulle zand. Rust uit in het piekerige helmgras en geniet van de glinstering van het water. Op de fiets of te paard? Laat je verrassen door de verademende stilte van de ongerepte natuur. 

Varen & zeilen
Zeeland biedt je een eindeloze variatie aan watersportmogelijkheden en vaargebieden. Huur een motorboot of zeilboot en ontdek de mooiste plekken. Of maak een tocht met de bruine vloot of een authentieke klipper.
Duiken & snorkelen
De Oosterschelde is de kraamkamer van de Noordzee. Onder de waterspiegel vind je een unieke onderwaterwereld met planten en dieren in schitterende vormen en kleuren, met onder andere sepia’s, pijlinktvissen of zeepaardjes.
Vogelen
In het voorjaar broeden in de Prunje grote kolonies visdieven en grote sterns. Kluten, tureluurs, grutto’s en andere steltlopers broeden overal. Bezoek ook de uitkijktoren bij de Schelphoek. Neem je verrekijker mee!
Wandelen
Struin op je eigen tempo door stoer polderlandschap of rommelig grasland vol weidevogels. Verken de lange dijken langs ruw water en broeierige moerassen. Of voel het rulle zand van de brede duinen en het strand.
Zwemmen
Stap je bed uit, trek je badkleding aan en begin de dag met een frisse duik, net over de dijk. In een streek die omringd is met helder water ontdek je overal zwemplekken. Aan het strand of langs een verlaten dijk.
Paardrijden
Bos- en duingebied ‘De Kop van Schouwen’ geeft ruiters ruim baan. Ga in volle galop over het strand of stapvoets door de duinen. Snuif de unieke geuren op van een bos aan zee. Neem de tijd om te genieten van een bijzondere buitenrit.
Mountainbiken
Ga je voor een sportieve work-out of wil je tot rust te komen? Het rulle zand in bos- en duingebied ‘De Kop van Schouwen’ daagt uit. Kleine klimmetjes, grote boomwortels en diepe kuilen. Uitwijken naar het vlakke polderlandschap kan altijd nog.
Vissen
Hier is altijd prachtig viswater in de buurt. Op de brede stranden heb je alle ruimte om bijvoorbeeld paling, platvis of makreel te vangen. Een dagje bootvissen op de Oosterschelde levert zeker een flink maaltje vis op.
Fietsen
In welke windrichting je ook vertrekt, hier is het landschap zo rijk dat de aanblik ervan je steeds verrast. Kies één van de fietsroutes en laat je leiden langs natuurgebieden, monumenten en kalme dorpen.

Culinaire Activiteiten

Wie Zeeland zegt, zegt mosselen, oesters en garnalen. Zilte zaligheden, natuurlijk direct uit zee. Op de overgang tussen zee en land, glinsterend door dun laagje water, groeit groente, zoals zeekraal en lamsoren. Het land zelf biedt een rijkdom aan producten: granen, asperges en zelfs druiven. Wie uit eten gaat, ontdekt tal van Zeeuwse lekkernijen, met vaak die typisch zilte ondertoon.

Strandpaviljoens
Met het zout op je lippen en je voeten onder het zand, overvalt je hier het unieke gevoel van vrijheid. Geniet, lekker met de zon op je gezicht. Of schuil voor de storm, veilig achter de glas. Hier heeft niemand haast. Zo eenvoudig kan het leven zijn.
Restaurants
Op loopafstand vind je restaurant het Oliegeultje in Burghsluis, pal aan de Oosterschelde. Wie verder gaat, ontdekt een groot en gevarieerd aanbod. Van top gastronomie tot vriendelijke bistro’s. Met smaken en geuren uit alle windstreken.
Mosselen
Wie Zeeland zegt, zegt mosselen. Niets zo lekker dan een grote pan dampende mosselen op tafel. Eet ze met je handen, zo uit de schelp. Samen mosselen eten is gezellig. Vergeet niet om een grote zak mee naar huis te nemen.

natuurgebied

Schouwen-Duiveland is dé plek voor een actieve vakantie in de natuur. Hier vind je een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen en brede duinen. De Kop van Schouwen is een groot en afwisselend duingebied aan de westkant van het eiland. Dit Natura 2000 gebied omvat duinen, stranden, (cultuur)graslanden, bossen en duinplassen. De Watersnoodramp van 1953 zie je terug in de kreekgebieden. Vogelliefhebbers scannen het luchtruim, de weides en velden af. Rugzak om, verrekijker mee en turen maar.

Boswachterij Westerschouwen
Ga bij het vallen van de avond eens mee met een excursie in het grootste bos van Zeeland. Dan verlaten de reeën hun beschutting om eten te zoeken. Ritselende bladeren, vogels die zingen en op de achtergrond het geluid van de branding.
Zuidkust van Schouwen
Langs de Oosterschelde, ligt een prachtig natuur- en recreatiegebied. Met veel ondiep water en drassig land is Plan Tureluur een echt vogelparadijs. Wie de Plompe Toren beklimt, ziet in de verte zeehonden op zandbanken liggen.
Neeltje Jans
Voormalig werkeiland Neeltje Jans is een gevarieerd en dynamisch natuurgebied. Wind en water hebben hier de hoofdrol. Je vindt er jonge zeeduinen, vochtige valleien, een duinmeer en een rij hoge kamduinen. Hier broeden meeuwen en andere kustvogels.
stripes
mail
Nieuwsbrief
Invullen van je naam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht
star
Beoordeling
“Heerlijk rustige plek, wakker worden met de vogels o.a. putters en groene specht in het park. Je staat zo op de dijk aan de Oosterschelde. Algemene beoordeling: 10 Gezellig en comfortabel huisje, heerlijke bedden. Gastvrije en hartelijke ontvangst. Ik heb genoten en kom vast nog eens terug!”

Nicole 17-09-2022

“Een prachtige, rustige omgeving op een steenworp afstand van de Oosterschelde! Het verblijf op het landgoed en de kleinschaligheid maken het heel intiem, aangenaam en rustgevend. Dit in combinatie met de voortdurende traktatie op vogelgezang en het uitzicht vanuit de lodge geven een ultieme natuurbeleving! Vanuit hier is er veel te doen en te bezoeken op het eiland en de omringende eilanden. Algemene beoordeling: 10 Een kleine prachtige lodge, stijlvol en compleet ingericht. Knus en van alle gemakken voorzien. Brandschoon en evt. ongemakken worden snel opgepakt. Een superhost! Komen hier heel graag terug.”

Familie Raijmakers 26-6-2021

“Een heerlijke rustige plek, midden in de natuur en dichtbij strand en bos. Algemene beoordeling: 10 Compleet, comfortabel en smaakvol ingericht huisje. Van alle gemakken voorzien. Huisje ligt op mooi landgoed en heeft een heerlijke tuin. Buiten zitten onder de veranda of in de tuin. Zeer vriendelijke gastvrouw.”

Corry 16-09-2022

“In een woord super. Algemene beoordeling: 10 Heerlijk huisje en alles wat je wenst en nodig is, is aanwezig. Goed bed. ”

Familie Houbiers 4-9-2021

“Heerlijk rustig gelegen. stil. vogeltjes in je tuintje. Een verademing Algemene beoordeling: 10 Superleuk huisje met alles erin wat je nodig kunt hebben. Heel compleet, mooi en schoon.”

Renate 14-11-2022